Επαγγελματίας μεταφραστής: αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία!

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά έχεις επιχειρήσει να μεταφράσεις ένα ξένο κείμενο στη μητρική σου γλώσσα προσπαθώντας να βεβαιωθείς για το τι εννοεί ο δημιουργός του; Φαντάζεσαι να χρειαζόταν να μεταφράσεις τα πτυχία / τις εργασίες σου μόνος σου για να τα στείλεις σε κάποιο επίσημο φορέα ή τις υπηρεσίες της εταιρείας σου στην ιστοσελίδα που έχεις δημιουργήσει; Η χρήση επαγγελματικών μεταφραστικών υπηρεσιών είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ. Πόσο μάλλον όταν θέλεις να επικοινωνήσεις τη δουλειά σου ως ελεύθερος επαγγελματίας, την εργασία σου ως καθηγητής/φοιτητής, τις παροχές υπηρεσιών της εταιρείας σου προς κάθε ενδιαφερόμενο διεθνώς.

 

Επαγγελματίας μεταφραστής: αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία!

 

Ο επαγγελματίας μεταφραστής λειτουργεί ως δίαυλος σωστής επικοινωνίας ανάμεσα σε εσένα και στον τελικό αποδέκτη της δουλειάς σου και μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα της μετάφρασης που θα χρειαστείς. Είναι εκείνος που έχει σπουδάσει την τεχνική της μετάφρασης, γνωρίζει πώς να προσεγγίσει ένα κείμενο χωρίς να του αλλάξει το νόημα και χωρίς να δημιουργήσει παρερμηνείες. Μπορεί να ανιχνεύσει τον σκοπό, να αντιμετωπίσει μεταφραστικές δυσκολίες, να γνωρίζει την ειδική ορολογία, η οποία είναι απαραίτητη για το χτίσιμο μιας αληθινής και υγιούς επικοινωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

 

Επαγγελματίας μεταφραστής: αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία!

 

Προφανώς ο χρόνος και το κόστος είναι σημαντικοί παράγοντες για όλους και ο επαγγελματίας μεταφραστής μπορεί να θεωρείται από πολλούς πολυτέλεια ή επιπλέον έξοδο. Όμως, στην πραγματικότητα, αποτελεί το εργαλείο για την επίτευξη μιας συμφωνίας που εν τέλει θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο σωστός επαγγελματίας μεταφραστής αποτελεί παράγοντα επιτυχίας για να αυξηθούν οι πωλήσεις μιας εταιρείας. Αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο για την εταιρεία και τους πελάτες της, είναι ικανός να δημιουργήσει τα σωστά μονοπάτια συνεννόησης και επίτευξης ενός deal, αφού θα έχει αποδώσει με σαφήνεια τα θέλω και της απαιτήσεις του πελάτη, τις προσφορές και την κοστολόγηση των υπηρεσιών της εταιρείας.

 

Επαγγελματίας μεταφραστής: αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία!

 

Η αναζήτηση σε εύκολες και «φθηνές» λύσεις ενός φίλου ή ενός γνωστού για τις μεταφραστικές ανάγκες θα προκαλέσουν λάθη και αστοχίες, που θα οδηγήσουν τελικά σε χάσιμο χρόνου, πιθανή δυσφήμιση άρα και κόστος στην ίδια την εταιρία. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας έναν επαγγελματία, αναβαθμίζεται αυτόματα το επίπεδο της παροχής καθώς και το πελατολόγιο με αποτέλεσμα το κόστος της αμοιβής του να μην αποτελεί πλέον τροχοπέδη για την επιλογή του. Επομένως, ο επαγγελματίας μεταφραστής πρέπει να θεωρείται στις μέρες μας ως βασικός συνεργάτης αφού είναι τελικά και βασικός παράγοντας επιτυχίας για τους στόχους μιας εταιρείας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία μας νέα και τις υπηρεσίες

NETWISE DMC © 2018. All rights reserved.